hits

Vlogmas


Jeg og min venninne har nå vlogmas på vår youtube kanal. Der kan dere få en oppdatering på hva som skjer om dagen. Planen min er å starte opp bra her på denne bloggen på nyåret, fram til det kan dere følge med på vlogmas på youtube. Håper dere gleder dere like mye som det jeg gjør ♥
 


 

This weekend


Hei mine fine ♥

Denne helgen ble det dårlig med oppdateringer. Helgen gikk rett og slett i ett. På fredag klarte jeg selvfølgelig å forsove meg. Jeg skulle bli med pappa i begravelse, og våkna selvfølgelig at pappa sto utenfor døra å ventet på meg. Sovnet sent på torsdag etter håndball trening, så var sinnsykt trøtt. Jeg kom meg avgårde, og endte med en liten powernap når jeg kom hjem. Senere på kvelden var det quiz kveld med jobben, noe som endte i en liten fest. Det passet perfekt for jenta som skulle opp kl sju, for å dra på cup. Det var heldigvis ikke jeg som skulle spille, bare være trener. Laget vant to av to mulige, hurra!

I området mitt er det mye veiarbeid på alle mulige veier, så tok sin tid å komme hjem. Da jeg kom hjem var jeg så sliten, at det endte med en powernap nok en gang. Senere spiste jeg og mamma en deilig middag, før jeg skulle være barnevakt. Endte med å ha Game Of Thrones maraton etter at ungene hadde lagt seg. På søndag dro jeg for å møte Solveig, som også er hjemme fra skolen en tur. Vi bestemte oss for å dra på jakt etter noen fine høst farger. Det var veldig koselig å se hverandre igjen, etter en stund siden sist. Senere på kvelden tok jeg med meg pappa og en jeg er støttekontakt for, for å se på det gamle håndball laget mitt spille kamp. Det ble seier, jippi!

Hvordan har deres helg vært?

Lets talk skin


For en stund tilbake fikk jeg et sinnsykt kvise utbrudd. Det var så ille, at jeg var i sinnsykt dårlig humør. Jeg sa nei til alle invitasjonene jeg ble invitert til, og hadde bare lyst til å legge meg under dyna og gå i dvale. Det var så ille at det tok knekken på selvtilliten. Tenkte med meg selv at det ikke var noe vits å prøve å sminke over, for klumpene kom fortsatt til å syntes og det ville gjøre verre for huden min. Jeg dro på senteret i verdens værste humør, ble drit sur på mamma når hun åpnet munnen og alt var bare helt jævlig. Jeg snakket litt med de som jobbet på the body shop, sunkost og litt rundt. Jeg bestemte meg for å teste en serie for å rense huden i håp om det skulle hjelpe. Deler av meg tenkte at det ikke kom til å fungere. Jeg har også erfaring fra tidligere når jeg var hos legen, at pillene og kremene jeg fikk der heller ikke var noe. Så hva hadde jeg å tape.


30/9-2017


5/10-2017


10/10-2017

Jeg vet ikke om dere ser så mye forskjell, men jeg ser litt forskjell på haka spesielt. I tillegg har "klumpene" blitt mye mindre, og ikke like intense og røde. Jeg føler også at selvom det er mange og mye, er det langt fra like mye som det er på første bildet. Det kan også hende jeg har blitt litt mer vant til det, og siden det var så ille så føles det ut som litt forandring er mye forandring. Jeg ser ihvertfall litt forandring, og skal fortsette å prøve produktene videre. Jeg har kjøpt og betalt for produktene selv, ville dele de med dere fordi jeg har sett forandringer. Jeg har bare brukt produktene i snart to uker, så jeg skal oppdatere dere videre om hvordan det blir.

Har dere opplevd noe av det samme? Hva reddet dere?

Ny video på kanalen


Hva synes dere? Vil dere ha en del 2?


 

Frokost tips


God torsdag alle sammen!

I går fant jeg ut at jeg egentlig hadde lyst på noe sinnsykt godt. Hadde spist sunnere mat de siste to dagene, og da får jeg alltid lyst på noe usunt. Jeg bestemte meg derfor for å lage pannekaker, men bestemte meg for å lage en sunnere versjon av pannekaker med smoothie til.

Ingridienser:

1 banan

2,5 dl havregryn

1 dl lettmelk

1 ts bakepulver

2 egg

3/4 ts salt

Start med å dele bananen i biter i en bolle og mos den med en gaffel eller stavmikser. Deretter blander du inn havregryn, bakepulver og salt. Så er det tid for egg, ta de to eggene oppi bollen og rør de godt inn. Deretter avslutter du med melken, som du tilpasser etter behov. Til slutt tar du smør i panne og bruker en skje til å putte røre i panna. Jeg brukte ca to spiseskjeer med røre oppi panna. Ha på middelsvarme for de blir lett brent. La den ligge litt, før du snur. Jeg brant de første, så øvelse gjør mester.

De ble overraskende gode! Veldig mettende og gode, jeg brukte som dere ser jordbær syltetøy og brunost. Til smoothie blandet jeg bare inn litt banan, frosne jordbær og blåbær, vanilje yoghurt og litt eplejuice.

Har dere smakt det?

A real monday


Denne uken startet med en sikkelig mandag. Dere tenker sikkert at den startet som en sikkelig blå mandag, som bare var dritt. Det var den rett og slett ikke. Hver mandag sier vi alltid hjemme at nå skal vi være flinke og leve litt sunnere, men det fungerer aldri. Jeg skal ærlig si det at mandagen min heller gikk ikke akkurat som planlagt. Jeg var jo dum nok til å planlegge å stå opp kl 7, men det kunne jeg jo bare glemme. Jeg fikk heldigvis gjort mye av det jeg planla likevel.


Jeg startet dagen med å spise havregrøt til frokost, før jeg hentet Malene, som leverte bilen sin på verksted. Så bestemte jeg meg for å dra på treningssenteret. Noe som var veldig uvant, da jeg ikke har vært der på snart et halvt år. Om ikke mer. Når jeg kom hjem dro jeg innom butikken for å kjøpe noen små ting. Så bestemte jeg meg for å spise makrell i tomat til lunsj med en spinat smoothie. Så hadde jeg fortsatt masse energi og følte for å gjøre noe. Jeg bestemte meg derfor for å gå en tur i skogen. Til min store overraskelse klarte jeg å gå turen 15 minutter fortere enn jeg pleier. Enda jeg stoppet flere ganger for å ta bilder.

Når jeg kom hjem, var det bare en liten halv time til resten av familien kom hjem. Så jeg bestemte meg for å legge meg ned å slappe av litt. Når resten av familien kom hjem var det å spise spinat suppe til middag, før jeg og søsteren dro videre for å trene laget vårt i håndball. Når jeg kom hjem var det bare å spise en brødskive, dusje og gå å legge seg.

Hvordan var deres start på uka?

Uken som gikk...


Nå er det veldig lenge siden jeg har hatt en uken som gikk. Tenkte derfor å prøve å sette i gang med det nå! Hvis dere har noen innspill på hva jeg skal ha med er det bare å skrike ut.

Ukens høydepunkt:
Ukens høydepunkt må ha vært å få godkjent arbeidskravet som jeg har stresset og grudd meg til hele uken. Veldig deilig å få meldingen om at det ble godkjent. Det var også veldig deilig å komme hjem til familie, venner og kjæreste igjen. Selvom det ikke er alt for lenge siden jeg så de sist.

Ukens nedtur:
Denne ukens nedtur har ikke vært stor. Mer skuffet over at jeg ikke klarte å holde meg unna dårlige alternativer når det gjelder middag. Kjøkkenet vårt hjemme er rett og slett ganske dårlig, så det er ikke alltid like fristende å lage mat. Samtidig får jeg utrolig lett vondt i magen om dagen. Vært hos legen også men de finner ikke ut noen ting. Samtidig har ansiktet mitt fått tidens kviseutbrudd.

Ukens serie:
Den siste tiden har jeg startet å se på Orange is the new black igjen. Jeg så litt på det tidligere, men så hadde ikke de siste sesongene kommet ut så jeg ventet. Innen den tid begynte jeg å se på nye serier, så nå bestemte jeg meg for å se hele greia på nytt og få med meg alt sammen.

Ukens innkjøp:
Denne uken har jeg kjøpt melk, havegryn, rosiner, yoghurt, sokker, truser og deo. Veldig spennende innkjøp denne uken gitt. Jeg kjøpte også litt ting sammen med de jeg bor med på ikea og på nett. Det skal jeg vise dere når alt er på plass.

Ukens sang:
Jeg har blitt så lei av sangene mine i det siste, at jeg rett og slett har begynt å høre på gamle lister. Never easy av både Kurt og Thosebricks, Make me (Cry) av Noah Cyrus, Hero av Donkey Boy osv.

Ukens cravings:
Jeg har egentlig ikke hatt noen store cravings. Jeg har prøvd å være litt flink denne uken med å ikke spise så mye godteri og usunt. Når jeg tenker meg om har hatt cravings på kaffe om dagen for å holde meg våken.

Ukens utfordring:
Utfordringene mine når jeg er på skole er faktisk å sovne om kvelden og holde seg våken i løpet av dagen. Jeg er så lite vant til å ha skole, at det blir så mye som skjer inn i hodet og mye å få med seg at jeg blir sliten av det. Burde ikke være noe problem å sovne om kvelden når jeg er vært vant til å jobbe.. Likevel er jeg et natt menneske, og kommer alltid til å være et natt menneske så inspirasjonen og energien kommer når jeg burde sove.

Ukens tanke:
Ukens og forrige ukes tanke har egentlig bestått veldig av hvordan Siv Jensen blir fasinert over landsturneringen for funksjonshemmede. Likevel så har hun ingen fokus på de når det gjelder politikken og tar heller alt de har fra dem.

Akkurat nå!
Akkurat nå sitter jeg mest sannsynelig å ser på det gamle laget mitt spille håndball kamp om alt som går etter planen. Egentlig er det fredag nå, og jeg sitter her og ser på the voice sammen med pappa.

Hvordan har deres uke vært?

Sannheten om skolen


Jeg vet egentlig ikke helt hvor mye jeg har fortalt dere om skolen. Jeg har ihvertfall begynt å barnehagelærer studiet i Hamar. Jeg går noe som heter samlingsbasert. Det vil si at jeg har en uke med skole, og fire uker med nettuker. Jeg er derfor bare på skolen en uke hver femte uka ca. De andre ukene kan jeg legge opp slik jeg vil. Det kan være veldig deilig, samtidig som det kan være utfordrende. Jeg merker jeg har lett for å utsette oppgavene til siste frist. Jeg føler samtidig at jeg lærer mye mer av å jobbe selv og diskutere med andre, istedenfor å bare sitte å høre på foreleser. De som er på skolen hver dag (campus basert) har levert første oppgave nå. Hvis jeg hadde gått der kjenner jeg meg selv såpass, at jeg vet jeg hadde utsatt lesingen helt fram til nå. Nå har jeg heller fått lest masse og lært mye mer enn jeg hadde gjort med campus basert.

Det er sikkert mange som lurer på hvordan det er å gå barnehagelærer og hva det egentlig går ut på. Så jeg kan fortelle litt om hva vi har gjort til nå. Skal bli mye flinkere til å oppdatere dere mer jevnlig videre fremover. Frem til nå har vi prøvd å bruke kreativiten mye. Vi har lagd fortellinger om hva som skjer under kumlokket, inne i panteautomaten eller billettautomaten. Noe som var veldig vanskelig, veldig morsomt og krevende på samme tid. Vi har skrevet om voksnes rolle i rolle lek, noe som var utrolig vanskelig. Vi ansatte i barnehagen har så mange forskjellige roller etter barnsbehov og utfordringer, kunnskap og hvordan type lek. Vi har vært i skogen for å leke gjemsel, boksen går, sett på dyr og planter, sett på blomster og sopp. Vi føler rett og slett noen ganger at vi selv er et barn i barnehagen. Det er vanvittig morsomt og lærerik, hvis du er glad i barn og interesserer deg for barns oppvekst, væremåte og kultur og vil jobbe med det anbefales det virkelig!

Studerer dere? Og hva studerer dere?

 

Hvordan føles det å bli ignorert?


Jeg er fullt klar over at jeg mulig gjør situasjonene verre enn de er. Det er rett og slett hvordan resultatet av alt som har skjedd har blitt.

Har du noen gang følt at dine aller nærmeste og kjære faktisk ignorerer deg. De er for opptatt av å forsvare seg selv og tenke på seg selv istedenfor å se hva som foregår med deg? Det har nemlig jeg. Jeg tror det var høsten i mitt siste år på videre gående det var verst. Jeg hadde det så ille, men ingen la merke til det. Spesielt ikke mine nærmeste. Noen av vennene mine på skolen så det. Det ble rett og slett så ille at jeg selv følte jeg var i koma. Jeg husker ingen ting av hva som har skjedd den mnd. Det eneste jeg vet jeg gjorde var å stå opp om morgningen, sette meg i bilen å kjøre til skolen. Var på skolen og dro hjem igjen. Det var en dag jeg kjørte hjem fra skolen jeg plutselig "våknet". Jeg kjørte av motorveien for å dra hjem, når jeg plutselig "våknet" og ikke skjønte hvor jeg var. Jeg hadde ikke fått med meg noen ting fra den dagen. Alt var rett og slett svart. Det var ingen hjemme som skjønte hva som skjedde, eller tok seg bryet til å spørre. Det var først den dagen jeg var så lei meg, at jeg ble sint og stakk. Pappa ringte, og spurte hvor jeg var og ba meg komme tilbake. Jeg satt ute, gråt og gråt i bilen på parkeringsplassen. Jeg prøvde å ta meg sammen og ikke gråte, og pappa prøvde å spørre hva som virkelig foregikk. Jeg sank ned på gulvet og gråt som aldri før. Jeg skrek ut alt jeg følte og tenkte. Pappa ble lei seg, han visste ikke hvordan jeg følte det. Han fikk dårlig samvittighet fordi han følte han hadde gjort noe feil. Vi gjør alle feil, og pappa gjør alt for å beskytte meg og for at jeg skal ha det bra. Eneste problemet er at noen ganger tar han den litt for langt, og ender opp med å gjøre det verre for meg.

Denne "svarte" perioden som oppsto kom av at barnebarnet til vår gamle nabo tok livet sitt. Når jeg fortalte dette til en person nær meg sa at de også ønsket å gjøre det. Det knuste meg rett og slett totalt. Etter det var jeg livredd for å være på samme sted som denne personen. Jeg var livredd for å finne personen død en eller annen plass. Det var det eneste som sto oppe i hodet mitt. Jeg klarte ikke konsentrere meg om noen ting, spesielt ikke skole. Jeg prøvde å snakke med kontaktlæreren min på skolen, som jeg trodde kom til å forstå. Jeg fikk bare beskjed om å ikke gå ut av timen flere ganger og at det sikkert gikk fint. Jeg vet ikke hva jeg trodde eller forventet at skulle skje. Noe mer enn det trodde jeg virkelig. Jeg endte opp hos miljøarbeider, noe som absolutt ikke fungerte. Hun skulle bare diagnosere meg med depresjoner, og be meg snakke med de rundt meg og fortelle det. Hvordan skal jeg klare det når de ikke hører etter. Jeg prøver å snakke med de, men det føles som å snakke til en vegg. Noen ganger virker det som om jeg blir ignorert, for plutselig begynner de å snakke om noe annet. Som om de ikke har fått med seg hva jeg har spurt om, eller så aner de ikke hva jeg snakker om. Likevel kan jeg ikke forandre mennesker for at jeg skal ha det bedre. Samtidig når det kommer til familie, er det ikke bare å forlate de. De er familien uansett hvordan de er, eller hva de gjør. Samvittigheten min forteller i hvert fall meg at de trenger meg, og at jeg ikke kan forlate dem. Så hva finner jeg på da?

Hvis det har seg sånn at dine nærmeste er de som ikke hører etter når du snakker, ikke ser det om du har det vondt, kommer til deg kun om de trenger noe, snakker ned på deg.. Hvor nærme er de egentlig da? Er det da man bare skal komme seg vekk og starte et nytt liv?

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


HHei! Jeg heter Camilla og er 20 år. Jeg er egentlig fra Follo området. Nå har jeg flyttet til Hamar for å studere. Hvis du vil bli med på min hverdag som student, er det bare å følge med videre.

For kontakt:
sternerblogg@gmail.com