hits

Utestengt siden dag én


Jeg har en stund gått til miljøarbeider på skolen, for å prøve å finne ut hva det er som plager meg. Jeg har de siste årene følt meg til bry og utstengt. Har ikke nødvendigvis vært sånn, men jeg har bare følt det uansett hva som skjer.

 

Noen av vennene mine og fra den gamle skolen, kommer garantert til å bli sure på meg for dette innlegget. Jeg velger å gjøre det likevel, da det virkelig ikke er noe hat mot dem, eller at jeg skylder på dem for noe som helst. Dette er bare hvordan jeg følte det, og hvordan det virket fra min side. Hver sak har flere sider, og jeg velger nå å fortelle dere min. Vi var trossalt så små, at ingen av oss tenkte over hva vi gjorde eller mente noe vondt med det.

 

Da jeg var såpass liten på denne tiden, så vet jeg ikke helt hvordan det startet eller når det startet. Helt siden jeg var liten, har jeg alltid følt at jeg har blitt stengt utenfor. Det skjedde innimellom, men ikke veldig ofte. Nemlig det at jeg ble prioritert først. Det var en grunn til at jeg alltid endte opp med de jeg kjente som var eldre, og når de sluttet så endte jeg opp med de som var yngre. Folk ble alltid sure på meg, fordi de mente jeg var bedre enn dem. Det gjaldt spesielt når vi hadde gym, spilte siraja eller fotball i friminuttene. Jeg fikk aldri lov til å være med jentene, fordi de mente jeg tok for mye i og skadet de osv. Det fortsatte hele veien ut vgs.

 

Jeg skal ikke si det at jeg ikke har hatt venner igjennom årene. For det har jeg jo hatt, men på skolen følte jeg alltid at de andre var så mye bedre venner enn det jeg var med de. Når vi var hjemme var vi plutselig bestevenner igjen. Det var noen av jentene som var mest likt i klassen som var bestevenn med meg i feriene og utenom skolen, men så fort vi kom på skolen var jeg plutselig ikke bra nok lenger. De kunne snakke til meg, og være med meg om de måtte. Men det var absolutt ikke første valget.

Så hvorfor har jeg endt opp med at jeg alltid føler meg utenfor? Jo jeg tror rett og slett det har bygd seg opp over årene. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke har blitt vant til det enda, når jeg nå kan sitte å tenke meg frem til alle gangene det skjedde. Likevel vil jeg se det beste i folk, la dem få en sjanse til. Uansett hvor mye det sårer og ødelegger for meg. Selv om jeg føler til tider at jeg kan bli brukt, når det ikke er noen andre som kan. Så blir jeg likevel, for det blir jo sikkert bedre. Når skal jeg slutte med det? Når skal jeg begynne å ta hensyn til meg selv, og gjøre det som er best for meg?

Sett deg selv i perspektiv!


Det er helt sykt hvor ofte jeg hører folk snakke ned på andre, også gjør de akkurat det samme selv like etterpå. Jeg sier absolutt at jeg ikke gjør det selv, for det gjør jeg og det er jeg fullt klar over. Jeg kommer aldri til å slutte å klage, og jeg kommer heller aldri til å slutte å fortelle dere det. Jeg får stadig vekk skryt over at jeg er flink til å se ting fra begge sider, jeg skal derfor utnytte dette med å komme frem med det!

 

Flere ganger hører jeg folk snakke om hvordan foreldre behandler barna sine. Jeg hører ofte noen si at de er bortskjemte som hører barna sine overalt, men hva er det de selv gjør? Jo, de kjører barna sine overalt! Jeg hører også ofte foreldre klage på at barna til andre ikke klarer å lage mat selv.. Hva er det de gjør selv, jo de lager mat til barna sine hele tiden. Så barna deres heller, lærer aldri å lage mat. Jeg kan ærlig si at jeg selv har vært borti akkurat det samme, helt siden jeg var liten.

 

Jeg har flere ganger tenkt hvorfor gidder du å være venn med han/hun, men så er jeg venn med de selv også.. Jeg har også klagd på at det irriterer meg at noen går rundt og klager over en person, og er bestevenn med de etterpå. Så innser jeg at det er akkurat det samme som hva jeg akkurat gjorde. Et annet tilfelle er at jeg klager over at andre klager over at andre fikk bedre karakter enn dem. Så innser jeg at jeg har gjort akkurat det samme flere ganger selv.

 

På fotball lag og håndball lag legger jeg også veldig fort merke til at folk klager over hva andre gjør feil. Når de kommer ut på banen så gjør de akkurat den samme feilen selv. Det er bare lettere å stå på sidelinja å se hva alle andre gjør feil, men vi tenker ikke over det selv når det er vi som står der å utfører den samme handlingen.

 

Poenget mitt er at vi er alt for flinke til å se ned på andre. Vi er for flinke til å tråkke på andre for alle feilene de gjør. Jeg sier ikke at du gjør alt feil. Men har du noen gang tenkt over at du kanskje gjør den samme feilen, som du påpeker at andre gjør? Det har skjedd med meg så mange ganger, og hvem vet kanskje det har skjedd med deg også. Jeg vil gjerne at du skal tenke over at du også kanskje gjør den samme feilen, før du rakker ned på andre over en feil. Du burde ikke finne feil med andre uansett, men om du absolutt må tenk over deg selv først. Vi må slutte å være så høy på pæra, og tenke så mye godt om oss selv. Ja, vi skal ha selvtillit fordi vi er alle bra på hver vår måte. Det gir oss fortsatt ingen grunn til å rakke ned på andre. Vi må begynne å tenke på de rundt oss, hva de tenker og føler. Vi er ikke noe bedre enn dem. Kanskje vi er flinkere enn dem i en ting, men da kan jeg love deg at de er flinkere enn deg i noe annet.

Alle er ikke like, lev med det


Jeg er lei av å høre på folk klage, jeg er lei av å høre folk dømme. Jeg er lei av så utrolig mye.

For en stund siden, skrev jeg et innlegg om at jeg ønsket å droppe ut av skolen. Da fikk jeg rett og slett masse hat. Folk skrev at jeg var tragisk om jeg gjorde det, det forteller folk meg fortsatt. Folk skulle komme på alle mulige grunner på hvorfor jeg ikke skulle gjøre det, de liker seg på skolen. Det gjør ikke jeg. De liker å lære, de klarer å lære, de liker folkene, ikke alle men de liker de fleste. Det gjør ikke jeg. Lærerne har fått meg til å miste skole motivasjonen, den jeg engang hadde på barneskolen. Elevene er ikke slik jeg hadde håpet de skulle være. Det er alt for mye sjalusi, hat, krangling, og folk som tror de er ti ganger bedre enn alle andre. Vi er for opptatte av å ha så mange venner som mulig på skolen, du trenger ikke engang like de. Så lenge de følger etter deg, støtter deg, ser opp til deg osv. Når de går så baksnakker de deg istedenfor. Vi er for opptatt av å få mest mulig likes på Instagram, Facebook, Twitter osv. Vi er for opptatt av å ha mest mulig merkeklær og se bra ut. Vi er for opptatt av å være flinke uten å egentlig gjøre noe for det. Vi er for opptatte av at vi skal være syltynne, noe som gjør at folk ender opp med dårlig selvtillit, bli syke og mye mer. Er det virkelig en sånn verden vi skal leve i? Vi klarer til og med å gå så langt at vi mister oss selv. Vi er ikke lenger hvem vi vanligvis var, og de vi ville bli. Vi forandrer oss helt for at alle skal like oss. Hvis ikke folk liker oss, er de verdt det da? Er det verdt å prøve å være bra nok for noen som ikke liker oss for de vi er? Jeg ville sagt nei, men jeg regner med at det er noen som er uenig med meg. Det er det alltid. Jeg vil bare at folk skal tenke over hvordan ting faktisk er, og hva det er vi gjør med oss selv og verden.

 

Det er noen som trives på skolen, og liker skolelivet. Det er andre som ikke gjør det, og blir ødelagt av skole. Noen er naturlig tynn, andre er ikke det. Noen er naturlig pen og skal ikke stort til for å se fantastisk ut, for noen er det litt hardere enn som så. Noen er født med en rik familie, som gjør at de kan kjøpe hva de vil når de vil. Andre kommer fra fattige familier, og må jobbe mye hardere for å oppnå hva det er de vil oppnå. Noen får ting servert på et sølvfat, andre må jobbe ræva av seg. Vi er alle forskjellige, ingen er like. Vi er kanskje like på så mange måter, men vi er samtidig forskjellig på så mange måter. Hvorfor skal vi dømme, hvorfor skal vi forandre andre, hvorfor skal vi prøve å være som alle andre, hvorfor skal vi bli dømt for at vi ikke er som noen andre? Vi er forskjellige alle sammen, ingen er like og vi kommer ikke til å bli det uansett hvor mye folk prøver. Vi må bare lære oss å leve med, gjøre det beste ut av det. Jeg trodde ikke det skulle være så vanskelig, men jeg har begynt å tro at det er det.

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


Hei! Jeg heter Camilla og er 20 år. Jeg er egentlig fra Follo området. Nå har jeg flyttet til Hamar for å studere. Hvis du vil bli med på min hverdag som student, er det bare å følge med videre.

For kontakt:
sternerblogg@gmail.com